Wednesday, May 7, 2008

"..Eksiden"

Pada 1:00 pagi isnin, 5hb May (Federal Highway)

"Aahhh...lega, dah nak sampai dah ni" kata ku didalam hati dan di sebelah kiriku kelihatan bangunan Mesiniaga, Subang Jaya. Tiba-tiba sebuah keta proton wira dari belakang dengan kelajuan maksima melanggar keta yang ku pandu sebelah kanan ku..ahh..Uii..terkejut beruk aku!! dalam keadaan cemas aku mengawal keta ku yang dalam keadaan melekat sisi sama sisi dengan keta wira itu.
Pada masa yang sama, kedengaran bunyi brek keta wira itu kuat sekali..dan aku pula tidak bermain brek..hanya mengawal juga mengimbangi stereng keta dengan baik sekali..pada masa itu, terdetik difikiranku bagaimana untuk memisahkan keta wira yang melekat itu..lalu aku memusing stereng ke kanan & kembali ke asal dengan gerakan pantas..! yes..keta wira itu terpisah dengan keta ku lalu berpusing "kriukkkkkk...banGG!!" terus melanggar pembahagi jalan di sebelah kanan! pada masa itu juga datang dari belakang keta proton waja merempuh keta proton wira itu. "DuumMMM!!" kedengaran bunyi perlanggaran, tapi agak aneh tiada kedengaran bunyi " kepeh kepeh..!!" Aaahhh..seperti aksi stunt 'Tokyo Drift' saje.. Lalu aku memberhentikan keta di bahu jalan..Alhamdulillah, aku selamat & tiada kecederaan.. dan kelihatan dari 50meter, keta proton wira ranap depan & juga belakang seperti besi buruk saje..!! kepeh kepeh kepeh =P


*kesan kemek eksiden, keta Ku.

15 comments:

Abg Bani said...

sape langgar sape? gi le buat report. untung untung hang tak salah. bole claim insuran mamat tu. kalau dua dua salah, alamatnya hangpa tanggung sendiri la

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

apapun syukur abg nize selamat!
tp bab keta tu
hhuhuhuhuhuhu....

Nizam Abdul Rahim said...

bani,
wira si keling tu langgar aku, tapi aku dah tanya agent claim & juga sgt halil(polis) kata aku tak salah..! dan mereka claim atas wira si keling ituuu..! kepeh kepeh =P

Nizam Abdul Rahim said...

hana,
alhamdulillah saya selamat..!!
a'ah..saya takde keta skang, kira patah kaki la ni..dan terpaksa meminjam keta housemate..ahh huhuhu

Abg Bani said...

nize, make sure nanti report keputusan kes dari polis hang simpan dan jangan bagi hilang. kalau hilang jadi citer mcm aku lerrr...

kerplunk said...

aku rasa..mamat tu mesti ada buat drift kat belakang lu..lepas tu...lu blok dia punya jalan..terus dia drift lu punya kereta!

patutla skrg lu dah pakai honda..

Inah said...

en nizam ok tak?hope ok je..tak trauma ke?

Diyanazman said...

kenapa nize tak ngorat awek yg langgar nize tuh?

Nizam Abdul Rahim said...

ciput,
gua fikir si keling tu nak buat 'Donat' kat tgh2 Highway tu..itu yg jadi camtu tuhh.. emm emm

inah,
Oohh..skang ni sy trauma takleh tengok basikal tua & juga wira sedan..! mesti ingat kejadian eksiden yg telah dialami..

diyana,
erkkk..bukan awek la diyana, tapi 'si keling jantan pemabuk'
..kepeh kepeh kepeh =P

Inah said...

ape kaitan basikal tua dalam kejadian di atas?

kawaii_desu said...

ish..
cuak siot...

luckily othing happened to u...

nazreen said...

dah takde kete?..
nk pinjam 'motorbike' saya?
hehe

Nizam Abdul Rahim said...

inah,
ada la..citer dulu2

farah,
emm..emm..,penuh dengan aksi..!!

nazreen,
Ooh..tima kasih, kalo ada basikal yg boleh dipinjam lagi bagus cik nazreen kite..emm emm

iena amoi said...

Uish...pengalaman secara live tuh. Keling tuh sah mabuk. Keling nih kalu dah mabuk satu dunia dia leh conquer...tuh yg bawa kete laju2 tuh...nak conquer jalan. kuang kuang kuang

iena amoi said...

Btw, thank God that u are ok. Alhamdulillah ;)