Wednesday, December 31, 2008

..konotasi..?!

inilah tembakau..

Pertama sekali..saya ingin mengucapkan " Selamat menyambut tahun baru..semoga panjang umur...murah rezeki...bertambah banyak kapal di lauttt...!!"

situasi 1

(suatu tengahari, hujan baru nak mula turun..)

beberapa orang budak pompuan sedang berjalan di tepi jalan raya(seperti rombongan cik kiah)..sementara seorang budak laki-laki sedang memandu keta..lalu membuka tingkap keretanye..terus berkata kepada budak2 pompuan itu.." Basah tembakau tuu..!" sambil budak laki itu tersenyum sinis..

situasi 2
(suatu petang..)

weii..tembakau ke ..?? Uuu..Uuuu...


**har har har...hak hak hak...aku tak boleh tahan lagi...(aku nak berguling-guling sekarang juga)

Tuesday, December 30, 2008

Resepi: Kek Che Cak & Che Cing Cheese..!

kek cheese ni berharga RM10 di LCCT..!!?hanya 8cm panjangnye saja..
sungguh tidak masuk akal..


Bahan-bahan

  • 10 tahil cream cheese
  • ­1/2 gelas fresh cream/plain yogurt
  • 2 camca besaq jus lemon
  • 5 tahil tepung gandum/ jagung
  • 8 ekor cicak .. 8 lagii...i followwww..
  • 1 ekor anak kucing (berumuq 2 bulan)
  • 2 biji telur ayam kampung dusun..
  • 18 camca besaq gula

Cara-cara

  1. Panaskan oven 170 degree...nak panaskan sampai 1000 degree pun boleh.. Sapukan loyang dgn butter atau alas dgn kertas minyak pun ok...!! (oven paper)
  2. Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mixer atau blander. Mix biar sampai jadi cream..emmm emmm..
  3. Masukkan ke dalam loyang dan bakar selama 40-45 minit
  4. Setelah hampir masak atau selepas 30 minit bolehlah letak aluminium foil untuk mengelakkan permukaan hangus..atau rentungggg...!!
  5. Bila sejuk, simpan dalam peti ais semalaman untuk mendapatkan rasa cheese cake yang sedap boleh dimakan begitu sajeee...
Tima kasih...sila mencuba dan selamat memasakkkkkk...!! =P kepeh kepeh..Uuu..uu... aku rase macam tak sesuai jek blog ni diletak resepi/rancangan masakan..tak sebulu..lari konsep arrr..

Wednesday, December 24, 2008

Monday, December 22, 2008

sawang yang saharu..!


biar lah ia bersawang...
kerana aku sudah makan sup tulang..
bani..?! sedap kah sup tulang yang diyana hidang..?
ya..! aku belasah je sup tulang tu sehingga perut ku kenyang..
habis 2 buku roti ku makan..lalu ku lihat si bani makan perlahan tapi abis jugak 2 pinggan..
(..................................................................................)?!
...dan biar lah ia bersawang..
kerana ku sudah makan sup tulang!!

sekian tima kasih..! =P

Monday, December 15, 2008

..saharu!! =P

...lembu korban

hari ini aku sangat saharu..!
kenape la saharu melanda diriku..
saharu membuat ku sakit perut..
hari ni aku bangun lambat untuk pegi keje..
kerana semalam pukul 1:30:25 saat pagi baru saje aku sampai shah alam..
aku saharu...ya!! aku sedang saharu..
semoga saharu ini akan berlalu.. =P

Monday, December 1, 2008

..pokok!!


Pokok...
kau hidup seperti manusia juga..
tapi tiada akal fikiran,
ku jaga agar dikau tidak disakiti semasa ditanam..
walaupun hati ini merintih,
ya..menahan panas terik matahari..!
dan terasa penat badan ini..
terasa berat seperti memikul batu di bahu..
ku gagahi juga untuk melangsaikan kerja..
Pokok..ku harap, jangan la ko patah hati..merajuk terus tak HIDUP...!!

***