Wednesday, December 31, 2008

..konotasi..?!

inilah tembakau..

Pertama sekali..saya ingin mengucapkan " Selamat menyambut tahun baru..semoga panjang umur...murah rezeki...bertambah banyak kapal di lauttt...!!"

situasi 1

(suatu tengahari, hujan baru nak mula turun..)

beberapa orang budak pompuan sedang berjalan di tepi jalan raya(seperti rombongan cik kiah)..sementara seorang budak laki-laki sedang memandu keta..lalu membuka tingkap keretanye..terus berkata kepada budak2 pompuan itu.." Basah tembakau tuu..!" sambil budak laki itu tersenyum sinis..

situasi 2
(suatu petang..)

weii..tembakau ke ..?? Uuu..Uuuu...


**har har har...hak hak hak...aku tak boleh tahan lagi...(aku nak berguling-guling sekarang juga)

13 comments:

Abg Bani said...

maksud cerita ini adalah.......?

Nizam Abdul Rahim said...

bani..kalo hang bijak..apa yg dimaksudkannye itu..

Abg Bani said...

mmmm...aku masih lagi terbayangkan skuad pandu puteri. jadi jawapan aku pasti terpengaruh dgn imej yg lain

Nizam Abdul Rahim said...

hak hak hak...skuad pandu puteri itu sungguh seksi..! =P

Maradeka said...

Benda2 tu mmg sinonim ngan hang laa Nize

Nizam Abdul Rahim said...

Uishh...mana ada!! ini citer rakyat saja..apa la, caittt..
tapi aku musykil lagi ni...sapa hang?! abang besar ka? he he he..

kawaii_desu said...

dont tell me budak laki dalam keta is nize and salah cakap kat budak2 pompuan tu bila dah petang baru sedaq...


otherwise, tak paham jugak

Abg Bani said...

wahai rakyat malaysia, sila pastikan keselamatan anak anak gadis remaja anda. jauhkan mereka dari penulis blog ini hahahahahahhaa

Nizam Abdul Rahim said...

farah,
emm...emm..memang patut tak paham!

bani,
hak hak hak...hannnggggggggg..!! =P

Abg Bani said...

kalau hana masuk, aku nak suruh dia bawak pak dia sekali sbg pendinding hahahahahahah

kawaii_desu said...

for the first time aku tak paham langsung apa maksudnya????

bani and nize aku rasa lain je dgn cari u guys cakap ni.. hmmm

Nizam Abdul Rahim said...

bani,
uii...sampai camtu sekali..!!

farah,
apa cari?! lebih baik tak paham..

Diyanazman said...

apa tembakau2 ni?? anasir tak elok... cimiki dilarang dari membaca blog ini...