Monday, October 13, 2008

..memang best Mee Rebus ini!!

..iye.., mee rebus ini memang sedap! lazatnya sehingga menjilat pinggan..tapi kedai ni kat kampung aku..kedainya terletak dibawah jambatan.
yang tak bestnya order air..tak sampai-sampai sampai abis makan!
tanya dia punye pelayan a.k.a anak pompuan cun tuan kedai jawabnya sambil bergurau agaknya "bang, air takdok ore nok buat..minum air sungai kat belake keda ni je lahh..!" hu hu hu..minum air kosong jek la itu hari aisehhh..hampeh tul =P kepeh kepeh kepeh

22 comments:

Abg Bani said...

aku la kan....kalau tgh makan atau dah abis makan kalau tak sampai air gak walaupun anak dara org tu cun, aku peduli apa kalau dia buat lawak mcm tu, aku benamkan saje dia dalam sungai itu

Nizam Abdul Rahim said...

itu la tu..! keh keh keh..tak sampai hati lak aku dia dok senggih-senggih camtu.. =P

Abg Bani said...

tak pun aku bagi pinggan je kat awek tu. masa hang makan mee rebus tu tgh gempa bumi ke?

Nizam Abdul Rahim said...

yang peliknye, pelangan lain dapat air dulu walaupun order lambat! memang awek tu nak sabotaj kite org..(4 org masa tu)

Ayaq masak said...

die nak can dapat cakap ngan che'gu tu..hahahhaa tu pasal tak siap2 air. :P

faridmw said...

salam ziarah.. klu mcm tu kena bwak air sendiri la.. lagi senang dan lagi jimat heheheheh...

Nizam Abdul Rahim said...

ayaQ,
aa..pastu buat2 lupe, 2 kali tanye..pas cakap senyum2 jelingan manja lak..isk isk isk ha ha ha ha.. =P

farid,
salam perkenalan en. farid..lain kali nak kena bekal air siap2 =P kepeh kepeh kepeh

Kamehameha Expert said...

try la air sungai..tahtah sedap/..kepehlopeh

Nizam Abdul Rahim said...

ciput,
silap aku tak try air sungai kat belakang tu..mana la tau rasa macam capicino blended !!? kira perkara salah satu tempat ajaib kat dunia ini.. =P

Diyanazman said...

nize mmg begitu.. nampak pompuan saja terus tersipu2...
aku ingat lagi dulu2 aku cakap dgn nize dia sengih sambil memandang ke tempat lain,sungguh hampeh sekali!
akulah yg mendidik nize menjadi kurang pemalu dan berani meminta air kat awek anak tauke mi.
tahniah untuk aku!

kawaii_desu said...

diyana telah merosakkan nize

tapi bani telah merosakkan aku huhu

Nizam Abdul Rahim said...

diyana,
emm emm..tapi diyana, fakta sebenar saya masih seorang yang pemalu..! =P

farah,
bani hanya merosakkan minda saje..

Abg Bani said...

nize pemalu? MUAHAHAHAHAHAHAH HAAAA HAAA HAA HAHAHAH HAHAHAHAHAHA HA HA HA

uiks, aku telah merosakkan ferod? lain macam je bunyi nyer hahahahahahah ha ha ha ha

Diyanazman said...

bani merosakkan ferod?? pengakuan berani ferod ye?? baik hampa pi kawen

Nizam Abdul Rahim said...

..bani mesti bertanggungjawab terhadap farah..!!

Masjo said...

Bawah jambatan mana?? Aku nak singgah pulak.

Abg Bani said...

lokasi: tepi tiang lampu atas jambatan putrajaya

pelakon: nize, diyana, azman, ferod dan aku

ferod: uwaaaaaaaaaaa (sambil menangis)

diyana: hang gila ka nangis ataih jembatan

azman: boringnye, aku nak pi duduk dalam kereta layan cimiki main stereng lagi baguih

nize: kepeh kepeh kepeh uuu uuu uuuu awatnya farah?

bani: ntah si ferod ni...bulang mengambang nak tukar jadi resakse kot

farah: uwaaaaaa...hangpa gila...hangpa semua gilaaaaaa

bersambung..................

Nizam Abdul Rahim said...

nize: Uuu..uu..saya tak gila..!

azman: saya pun..! (menyahut dari dalam keta bersama cimiki)

diyana: bani..baik hang pujuk si farah tu..

bani: aku tak tau nak pujuk..biaq la si farah tu terjun je jambatan tu..abis citer!!

to be continue..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

awek cun tu nak abg nize lama mkn kt situ kut
ahaksss

Nizam Abdul Rahim said...

agaknye la.. =P

Abg Bani said...

ntah ntah kuah mee rebus tu pun dia guna air sungai hak hak hak

kawaii_desu said...

oit parpu oooo bikin derama kat sini ya

nak kena sigung dgn aku ni

berani buat berani tanggung huhuhu
aku kena cari pesticide