Tuesday, July 22, 2008

Assignment: si Udang Galah..!!

gambar penyangak
Pengenalan;
" Aku Udang Galah.., itulah namaku. Aku hidup di dalam aquarium..dan aquarium itu berada di dalam opis kerajaan malaysia..aku juga penyangak yang ulung pada masa ini..aku mempunyai penyepit yang kuat seperti kekuatan 'playar' & itulah senjata mautku..har har har..aku akan menawan dunia ini..bersedialah wahai manusia..!!"
*ini citer rekaan saje, tiada kena mengena dengan kehidupan manusia.


gambar pandangan sisi penyangak


gambar ekor penyangak

Ha ha ha..ini lah assignment kali ini!! agak mengarut, tidak masuk akal & juga tidak munasabah..
Untuk mengenali penyangak itu, kita hendaklah tahu serba sedikit anatomi seekor udang galah; dan jawapannya akan diberi hari khamis ini 24/07/2008..kepeh kepeh kepeh =P

Soalan Assignment 1: Namakan Bahagian berlabel A,B,C,D & E?
Soalan Assignment 2: Bagi nama gelaran yang sesuai untuk udang galah ini?

9 comments:

kawaii_desu said...

huhuhu

cam kiasan je cerita yg takdak kena mengena dgn yg hidup atau yg mati tu...

anyway apa guna bagi nama kalau ia bakal berpindah dari akuarium ke dalam eriuk huhuhu (ke tak blh makan)

Abg Bani said...

aku namakannya pak lah. hak hak hak. masak sambal tumis potai sodap tu

Nizam Abdul Rahim said...

farah,
ini bukan lagu & lirik 'kiasan' penyanyi toki tu..macam kiasan ke?!
ya..akuarium ke periuk dan akhir sekali ke perut..!! =P kepeh kepeh kepeh

Nizam Abdul Rahim said...

bani,
emm emm masak sambal tumis potai pak lah..har har har macam sesuai jek nama udang tu!! =P kepeh kepeh

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

uwaa,,,hana lapooooo

Nizam Abdul Rahim said...

hana,
jom makan jom..!! ahahaha =P

kawaii_desu said...

nize: toki tu biasan la...

bani:i like sambai tumis, but sambai tumis pak lah akan merosakkan appetite aku... dengaq pun tak lalu

Nizam Abdul Rahim said...

farah..erk sudah tukar ka?!!...keh keh keh..kiasan tu mungkin lagu penyanyi atok, bukan toki!! =P kepeh kepeh

Abg Bani said...

mana hang tau sambal tumih pak lah tak sedap?

nize, aku masih menanti siakap itew